Uppmärksamma alla engagerade ledare den 21 maj!

LEDARENS DAG UTKICK

Många företeelser har en temadag – Cykeln, den internationella dansen och kanelbullen till exempel, har varsin dag då vi kan uppmärksamma och fira dessa! Även arbetaren har sedan länge en dag. Ledaren saknade sin temadag!

Det är komplicerat att vara ledare. Det är också svårt att rekrytera bra och engagerade ledare.Vi vet av erfarenhet att utan engagemang i ledningen har nytänkande och utveckling inga möjligheter att genomsyra verksamheten. Enligt flera forskningsrapporter är ledarens engagemang en förutsättning för att öka motivationen hos sina medarbetare.

Att vara ledare är ofta ensamt och ibland ganska otacksamt. Ledare kan behöva bära på eller dela information som inte alltid är positiv. I snabb utveckling, som nu i den digitala transformationen, behövs ledare som kan visa vägen och gå före, då det blåser förändringsvindar.

När uppmärksammade du senast din ledare? När gav du din chef ett uppmuntrande ord senast eller din kollega i ledningsgruppen en klapp på axeln? Eller bjöd chefen på en fika?

– För fem år sedan instiftade vi därför den engagerade Ledarens dag, säger Lilian Klasson, VD på House of Stratvise*. Den 21 maj är dagen då vi vill uppmärksamma alla ledare för att behålla eller öka engagemanget hos våra ledare genom att åtminstone en dag om året berätta för dem vad vi tycker är bra med det de åstadkommer!

– Vi på House of Stratvise lyckönskar därför alla ledare vi känner till den här dagen! Vi genomför också seminarier på ett aktuellt tema varje år den 21 maj, där ledare kan nätverka med varandra och få påfyllning av inspiration för de kommande 364 dagarna innan den 21 maj nästa år, säger Lilian Klasson.

 

ledarensdag.se

 

*) House of Stratvise, är ett managementkonsultnätverk som fokuserar på att stödja ledare i förändring.

För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies

Read More