Tydlighet i otydliga tider – ett Mission Impossible?

img-171010152741-0001
18 januari, 2018 07:30 - 09:00

Känslan är att allt går snabbare och snabbare. Vi utnyttjar vår tid mer effektivt på våra jobb. Följden blir att vi oftare saknar tid för reflektion. För att ha kvar fotfästet, behöver vi en gemensam övergripande bild över vart vi är på väg. Vi behöver också arbeta tillsammans med kompletterande kompetenser och perspektiv för att förstå sammanhanget mer nyanserat. Och sen är det bra med ett och annat konkret tips, eller hur?

Vi hade ett frukostseminarium där vi diskuterade vad otydlighet får för följder och hur vi kan bidra till ökad tydlighet. Tillsammans dök vi ned i de tre olikartade områden, där vi på Stratvise upplever att de flesta av våra kunder har de största utmaningarna. Vi delade med oss av konkreta tips till ökad tydlighet. Ett strategiskt område, ett kopplat till förändring och ett väldigt praktiskt, operativt.

Torsdagsspaningens program:

  • Vi skapade tillsammans en gemensam lägesbild – moderator: Lilian Klasson
  • Strategi: Olle Klasson inledde om effektivare styrning av ägarledda företag, grupperingar för samverkan, projekt och förvaltningsuppdrag.
  • Förändring: Andris Zvejnieks berättade hur SCARF-modellen i praktiken kan minska hjärnstress och öka förmåga.
  • Operativt: Åsa Dahlqvist om hur du får mer koll och mindre stress genom att jobba smartare med planering och nya vanor i Outlook.

Kanske finns något område som du funderar över – hör av dig och berätta – det kan hända att vi har ett eller flera goda exempel som gäller just det!

Stratvise finns på Engelbrektsplan 2, 3 tr (mellan Kungliga biblioteket och Birger Jarlsgatan).

 

72767592-rTDuW

 

För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies

Read More