Det komplexa samspelet mellan politik och profession – Utbildningar för en ny mandatperiod

Skärmavbild 2018-09-17 kl. 13.47.26
3 oktober, 2018 07:30 - 09:00

Välkommen till frukostspaning hos Stratvise

Efter höstens val och under 2019 kommer både nya och mer erfarna politiker att ta plats i Sveriges kommuner. För att de ska lyckas med att nå sina politiska mål behövs ett gott och välfungerande samarbete med kommunernas tjänstemän och professioner. Det samspelet är inte alltid så enkelt i praktiken, varken för de förtroendevalda eller för professionen. Frågorna om VAD som ska uppnås och HUR det ska genomföras går ofta in i varandra. Då är det viktigt att ha koll på rollerna och att skapa goda processer för samverkan och samspel.

Liselott Vahermägi, ledande kommunpolitiker, och Birgitta Björk, erfaren chefstjänsteman, kommer från och med 2019 att erbjuda utbildningar och workshops till Sveriges kommuner just på temat ”Det komplexa samspelet mellan politik och profession”. Tillsammans har de har en unik kompetens som kommer av många år av kvalificerat ledarskap som förtroendevald respektive tjänsteman. Det har gett en stor och djup kunskap i att som förtroendevald styra och som tjänsteman i chefsställning leda politikerstyrda organisationer.

Under frukostmötet kommer Liselott och Birgitta att dela med sig av några av sina erfarenheter och synpunkter kring samspelet och att presentera grunderna i ett utbildningskoncept, som syftar till att skapa trygghet i respektive roll och få ett bra samarbete mellan politiker och tjänsteman. Vi ser det som angeläget att samverka med och få återkoppling från blivande kunder. Därför har vi bjudit in just dig. Vi tror att du har intresse av, egna erfarenheter från och synpunkter på detta komplexa samspel. Vi vill gärna möta dig i en dialog och Du får mycket gärna sprida inbjudan vidare till andra i ditt nätverk.

Plats: House of Stratvise. Engelbrektsplan 2, 3 tr (mellan Kungliga biblioteket och Birger Jarlsgatan) i Stockholm.

Tid: 3 oktober, med frukost från 07.30, presentation och samtal kl. 08.00 – 09.00.

Bindande anmälan, senast 27 september.

Biljett SEK 0

 

Varmt välkomna!

Liselott Vahermägi, Birgitta Björk och Stratvise

För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies

Read More