Talent Management och hur organisationen mår?

Det är dags att våga ifrågasätta de internmätningar som görs på rutin och våga välja att mäta det som är viktigast att mäta och praktiskt applicera mätningar för att lyckas med talent management. Mäta kultur, mäta färre områden, mäta oftare och fokusera på att följa hur olika aktiviteter påverkar organisationen.

uhopvgjpl6a80ct0k1dz

Det är dags att våga ifrågasätta de internmätningar som görs på rutin och våga välja att mäta det som är viktigast att mäta och arbeta med mätningar som gör att man lyckas med talent management. Mäta kulturen, mäta färre områden, mäta oftare och fokusera på att följa hur olika aktiviteter påverkar organisationen.

I många fall mäter de traditionella stora medarbetarundersökningarna alltför många detaljer och onödigt många frågor. Internundersökningar är ett verktyg som används för att kunna följa upp verksamheten som den ser ut i dag, precis som man följer upp andra delar i verksamheten. Men även här gäller det att välja rätt nyckeltal som påverkar det stora och inte fokusera på detaljer, våga fatta beslut, både välja och välja bort.

Hjärnforskningen ger oss nya insikter. Att kontinuerligt mäta hur organisationen mår och sätta in aktiviteter där de främst behövs kan skapa helt nya förutsättningar för hela organisationen. Är organisationen i ett utvecklande och positivt läge kommer vi åt medarbetares potential, drivkrafter och problemlösningsförmåga på ett helt nytt sätt.

Har du något skäl till att inte mäta hur organisationen mår samtidigt som Du arbetar med Talent Management?

Välkommen på frukostmöte den 23 april.

För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies

Read More