Sommarhälsning och kvartalsnyheter juni 2015

jkqibdxkngssy2gihode

Äntligen sommar :-)

Sol, vind och vatten. Och snart säkert också litet mer värme!

Alla vi på Stratvise vill tacka för spännande och utvecklande samarbeten och ser fram emot nya gemensamma tag efter semesterperioden!

Skulle behov uppstå tidigare, har vi resurser att hjälpa er i juli. Men annars lägger vi oss också i hängmattan med en god bok och umgås med våra nära och kära.

Under våren har vi jobbat i många nya uppdrag hos olika kunder. Vår ambition är att bidra till ett engagerat ledarskap i världsklass! Parallellt jobbar vi med ständiga förbättringar för att bidra till ökat värde för våra nuvarande och presumtiva kunder.

Till exempel har vi jobbat med

  • Den engagerade ledarens dag

Då vi insåg att det finns mängder med temadagar, men ingen för ledare, instiftade vi en ny dag; den Engagerade Ledarens Dag. Den inföll den 21 maj och vi firade med dialog kring hur kvalitet kan bidra till engagerat ledarskap. De mycket skickliga ledarna Tuula Aula, förskolechef från Condorens Förskolor och Peter Viinapuu, VD på MTR, kom till oss och diskuterade ledarskapet fram- och baksidor. En fantastisk eftermiddag och kväll med många inspirerande tankar och samtal.

  • Aktivitetsbaserat kontor

För att gynna mötet mellan människor har vi anpassat vårt arbetssätt och våra lokaler till aktivitetsbaserat.Vår ambition med detta är att

  • Kunder och besökare känner sig varmt välkomna hit.
  • Samarbetspartners och hyresgäster ökar sin produktivitet och är stolta över finnas i vårt hus.
  • Våra gemensamma lokaler är ett ställe där vi genererar intressanta uppdrag i samverkan!

För att lyckas har vi tittat på best practice genom att besöka flera företag som har erfarenhet av att jobba aktivitetsbaserat, haft dialog med arkitektbyråer och sedan experimenterat fram vad som göra att vi arbetar mer effektivt och vad som passar oss bäst.

  • Intressanta uppdrag och nya partners

Just nu får vi förmånen att delta i flera spännande uppdrag åt kunder såväl inom myndigheter, landsting, stora företag och idébaserade organisationer. Några exempel är strategiskt mediaarbete, förändringsledning, ledarutbildning, talent management, projektledning, affärscoaching, organisationsöversyn, affärsutveckling och finansiell styrning. För att kunna leverera utifrån våra kunders behov och för att kunna utföra ett av våra drömuppdrag; att bemanna en hel ledningsgrupp, har vi rekryterat flera nya kunniga partners, bl a en kommunikationschef, en chefsjurist, flera styrelseledamöter och en utredare med internationell erfarenhet. Hör gärna av dig om du vill veta mer!

  • Ny kommunikationsstrategi – ny hemsida – nytt namn

Under våren har vi jobbat med en ny hemsida med tydligare budskap. Vi har även integrerat vår hemsida med en plattform för PR – MyNewsdesk – så att vi får ett bättre kommunikationsflöde. Nu börjar vi bli nöjda. Detta nyhetsbrev är t ex utskickat via den nya plattformen.Nästa steg är att vi utvecklar vår hemsida, www.stratvise.se,  och även lägger upp en engelska version. Vi tar gärna emot dina synpunkter på förbättringsmöjligheter – vår hemsida är till för dig! Vi har också bytt ut vårt företagsnamn från Stockholm Strategic Advise till House of Stratvise. Även detta för att öka tydligheten. Vi är ett konsulthus med kompletterande kompetenser och ett aktivitetsbaserat kontor – det vill vi ska återspeglas även i namnet, men vi kallar oss fortfarande för STRATVISE.

  • Höstens kalendarium – lägg redan nu in i kalendern:

Torsdagen den 20/8 08:00-09:30

Torsdagsspaning om de nya digitala ledarskapet torsdag den 20 augusti. Vi rivstartar efter sommaren med ett frukostseminarium Digitaliseringen – något för oss? Termen digitalisering eller ”going digital” används ofta i media. Ofta kopplat till teknik, media eller underhållning. Vad betyder det och hur påverkas mitt ledarskap och min verksamhet? Kom och delta i ett intressant seminarium om digitalisering och hur du kan blir en ”digital master” oberoende på vilken bransch du tillhör. Seminarieledare är Olle Klasson, Stratvise och Josefin Yoshida-Dahlgren från Yomaco.

Torsdagen den 17/9 16:00-17:30

Att leda i offentlig eller privat miljö – vad är likheter, vad är skillnader och vad kan vi lära av varandra? Ett antal aktuella och intressanta frågor diskuteras under ledning av en moderator från Stratvise.

Torsdagen den 22/10 08:00-09:30

Dags för torsdagsspaning igen. Den här gången handlar det om Kvalitet – kostnad eller nytta? Framgångsrika organisationer uppnår och upprätthåller enastående resultat som möter och överträffar förväntningarna hos alla sina intressenter, med hjälp av kvalitetsledning/-styrning, är det värt tiden de lägger på och kostnaderna för detta? Seminarieledare är Kicki Molin och Lilian Klasson från Stratvise.

Onsdagen den 18/11 Öppet hus

Stratvise fyller 5 år! Det vill vi fira genom att under eftermiddagen och kvällen bjuda in till Öppet Hus med olika smakprov på vad vi inom Stratvise kan göra för våra kunder.

Mer information om program och hur du kan anmäla dig kommer i god tid innan varje evenemang,

Till sist vill vi alla på Stratvise önska dig en härlig upplevelserik och vilsam sommar med många nya tänkta tankar!

För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies

Read More