Samspel teknik – människa, det är då det händer!

AI

Få har undgått det senaste årets prat om artificiell intelligens. Förväntningarna på var denna fantasieggande teknologi ska ta oss, är skyhöga, både privat och i arbetslivet. Hur ska vi som ledare förhålla oss och vad kommer AI att innebära på våra arbetsplatser? Här finns en risk att tekniken bidrar till oro och stress.

AI finns i vår vardag redan nu och är inte längre begränsat till att ge rekommendation till vem som ska bli vår nästa vän på Facebook eller smarta annonser som förföljer oss var vi än surfar. Nu ger AI oss underlag för avancerat beslutsfattande i realtid, identifierar och åtgärdar problem i produktionsprocesser, redan innan dessa dilemman uppstår!

Det är viktigt att komma ihåg att intelligent teknologi i sig inte ger oss några fördelar. Det är först när den används tillsammans med människor och förstärker våra förmågor, som den verkliga nyttan uppstår. De stora effekterna från AI kommer inte från att ersätta människor med intelligent teknologi, de kommer från att lyckas med ett effektivt samarbete mellan människor och intelligent teknologi, vilket ger förutsättningar för helt nya produkter, kundupplevelser och marknader. Det är där den verkliga möjligheten med AI finns. Hur tänker du kring detta?

Varje år anordnar Stratvise Den Engagerade Ledarens Dag för att uppmärksamma alla engagerade ledare i Sverige. För att lyfta detta aktuella ämne firar Stratvise den 21 maj denna dag med temat AI och ledarskap, där många av dessa frågeställningar kommer lyftas. Det är en halvdag fylld av intressanta seminarier med experter på området och spännande diskussioner kring hur AI kommer påverka ledarskapet där man får möjlighet att både inspireras och lära sig av andra engagerade ledare. Mer om detta på http://ledarensdag.se/

För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies

Read More