Så här kan vi effektivisera arbetet med detaljplaner

image002-copy

Enligt tidningen Entreprenad 2016-08-11, blir ”bristen på bostäder i Sverige allt större. Bedömningen är att det nu krävs 710 000 nya bostäder de närmaste tio åren, varav 440 000 bör vara klara 2020. Hur vi ska klara av den utmaningen är höljt i dunkel.”

Välkommen till ett seminarium om smart nytänkande gällande digital samhällsbyggnad för kommuner som vill effektivisera arbetet med detaljplaner.

Tid: Onsdagen den 19 oktober, mellan 15:30 och 17:30.

Plats: House of Stratvise, Engelbrektsplan 2 (mellan Birger Jarlsgatan och Humlegården), 3 tr.

Program:

  • Elisabeth Argus, stadsingenjör hos Stockholm Stad, informerar om strategiska projekt inom innovationsprogrammet Smart Built Environment, som handlar om hur digital samverkan kan göra samhällsbyggnadsprocessen snabbare, billigare och enklare att planera för och bygga nya bostäder. Detta kan uppnås med standardiserad informationsförsörjning i samhällsbyggnadsprocessen. Dessutom belyses vikten av kommunernas engagemang i detta.
  • Viktor Davidov, NCC visar i två skarpa projekt, hur NCC använder drönare för att fånga verkligheten som den ser ut idag och skapar en 3D-modell av underlaget. Modellen användas sedan vid kommunikation med flera olika intressenter.
  • Ludvig Emgård och Katarina Nylander från Spotscale visar hur detaljerade och visuella modeller kan återskapas från drönarfoton genom deras molnlösning. I lösningen finns processer och verktyg för bäst möjliga hantering av byggnader och kvarter, för att skapa en så hög verklighetskänsla som möjligt.
  • Avslutningsvis paneldiskussion om hur detaljplanearbetet skulle kunna effektiviseras med hjälp av samverkansmodeller och digitala stöd, samt vad som krävs för att lyckas. Är er kommun intresserade av att delta i ett sådant arbete?

Anna Wiklund från Stratvise modererar.Anmäl dig snarast till info@stratvise.com. Antalet platser är begränsat.

För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies

Read More