RagnarRoos

Ragnar Roos är partner på Stratvise med lång erfarenhet av media och kommunikation. Han har arbetat som journalist på Veckans affärer, Dagens Industri och Dagens Nyheter som reporter, krönikör, utrikeskorrespondent samt ledarskribent. Därutöver har han varit verksam som kommunikationskonsult på PR-företagen JKL och Kreab, samt innehaft olika roller på Nordeas kommunikationsavdelning – pressansvarig, informationschef, executive adviser. Vid sidan av bank/finans har han fungerat som rådgivare till företag i branscher som energi, telekom, bygg samt media.

Ragnar har bred erfarenhet av att medie- och budskapsträna ledningspersoner, hantera olika krissituationer samt att utveckla kommunikationsstrategier inom företagskommunikation och Public Affairs. Därutöver har han återkommande fungerat som moderator vid olika arrangemang hos Nordea. Med sin journalistiska bakgrund brinner han för kraften i berättandet som bygger företags och organisationers storytelling.

Ragnar har nationalekonomi som huvudämne i sin civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm och har även studerat praktisk och teoretisk filosofi vid Stockholms Universitet. Han drivs av den kommunikativa kraft som skapas i dialog med människor, som gör det möjligt att tillsammans nå tydliga, gemensamma mål som gör skillnad.