Färre missförstånd. Fler aha. Tacka lägerelden för det!

AAEAAQAAAAAAAAvYAAAAJDA1MDViYzBmLTBjNGMtNDM3ZS1hYWYzLTAzYmM1NDlmMjAzMw

Vi sätter oss tillsammans runt den värmande lägerelden. Låter blicken vila i de sprakande eldslågorna. Lämnar dagens aktiviteter bakom oss och drar några djupa andetag. Landar i våra tankar och känslor och i gemenskapen.

Kanske har du alldeles nyligen upplevt känslan? Tänk om den gick att ta med in på kontoret!

Augusti och september är fina månader för aktiviteter utomhus. Som gjorda för att avslutas med en mysig samling kring en rogivande och inbjudande brasa. Kanske litet korvgrillning och en kopp kokkaffe. Och en stilla stund av reflektion med dig själv och med andra som är viktiga för dig.

Har du tänkt på vad fina samtal du haft kring elden? Ärliga och avskalade till det väsentliga. Samtal där ni verkligen fokuserat lyssnat på varandra, utan mobiler och andra störande inslag.

Vad är det som gör samtalet kring en levande eld så speciellt? Hur kan vi ta med oss den kvalitet som kännetecknar lägereldens dialog till vår vardag, till mötena på jobbet, i föreningen?

Lägerelden banar väg för engagemang och vi-känsla. Här sker förankring på riktigt. Jag blir lyssnad på, får dela tankar och berätta om mina erfarenheter. Då blir jag också intresserad av att lyssna på andra.

Ju fler av lägereldsamtalets positiva kvaliteter vi tar med, desto bättre kommunikation. Färre missförstånd och många fler ”aha” och ”då förstår jag”. Jag kallar det högre ”lägereldsfaktor”.

Det är lätt att skapa virtuella lägereldar och höja mötens kvalitet, utan större ansträngning. Så varför låta bli?

Vill du få inspiration till hur Lägereldsfaktorn kan utveckla dina möten i höst?

Hör av dig så möts vi. Över en verklig eller virtuell lägereld.

www.stratvise.com

För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies

Read More