Du behöver inte uppfinna det nya Airbnb för att lyckas i digitaliseringen!

abnyrr02

Misstaget många gör i digitaliseringen är att de fokuserar på de exempel där förändringen är dramatisk eller extrem. Det är alltför lätt att prata om företag som exempelvis Airbnb och Uber. Dessa exempel blir lätt hot snarare än föredömen.

Börja med att digitalisera det som redan görs i verksamheten – allt behöver inte vara nytt! Tänk sedan ut nya ”hur” för att ta tillvara den effektivisering som kan skördas från digitaliseringen och mobil tillgång till data.

Nya processer, oberoende av tid, rum och tidigare relation, är nästa steg i den pågående transformationen.

Vilka möjligheter har ni att ge kunder och medborgare chans att göra mer själva, när de behöver, eller när det passar dem?

Och hur kan ni öka co-creation – delaktighet – i hela utvecklingsprocessen? Att samverka är centralt i den förändring som sker i och med digitaliseringen. Nu kan vi verka tillsammans med andra, oberoende om vi känner dem eller inte.

Digitaliseringen förändrar förutsättningarna för hur en process kan bedrivas och hur vi kan verka tillsammans. Det innebär en stor möjlighet för de flesta organisationer.

Den största begränsningen är våra vanor och att vi inte har så lätt att ta till oss de nya förutsättningarna. Jämför med en tidigare strukturomvandling: När järnvägen byggdes såg de första passagerarvagnarna ut som de vagnar som tidigare hade dragits av hästar. De var korta och rymde bara 4-6 personer. Det tog många år innan de blev längre och liknade de tågvagnar vi har idag. Det tog tid att se potentialen – fast den redan fanns där.

Det gäller att frikoppla tanken och att förutsättningslöst tänka nytt. Och vara modig.

Men du behöver inte komma på det nya Airbnb eller Uber för att ha framgång i digitaliseringen. Många saker kan göras på nya sätt. Många processer utgår fortfarande ifrån hur vi har gjort tidigare. Jämför t ex med deklarationsblanketten från Skatteverket. Det är hittills samma blankett, men vi fyller i den på datorn istället för på papperet.

Vill du ha fler spaningar från Stratvise? Meddela oss på info@stratvise.com, så mailar vi gärna vår guide Digitalt Ledarskap som pdf-fil!

 

Författare:

 

 

 

 

 

För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies

Read More