Är 2019 året för den stora kompetensväxlingen?

Spaning-2019

När vi på House of Stratvise häromdagen blickade in i 2019 var flera spanare överens:

Detta blir året då 40-talisternas stora pensionsavgångar, en avmattad konjunktur och digitaliseringens möjlighet till automatisering på allvar samspelar. Hur tänker du?

 

I vår spaning målades det här scenariot upp:

Vi får under nästa år en accelererad kompetensväxling av stora mått. Många anställningar försvinner och ersätts av nya, men färre, jobb.

Till förlorarna hör de allt fler 50+-are, som ofrivilligt blir nomadiserande egenföretagare, med vissa svårigheter att försörja sig i sin nya fria tillvaro. Åldersdiskriminering upphör inte bara för att den välkommet diskuteras. Hur tar vi tillvara kompetensen hos dem som har längst erfarenhet?

Till vinnarna hör de som förstår sig på att analysera och använda Big Data och kan bidra till fortsatt automatisering. Förhoppningsvis även de, som förstår att utveckling inte enbart drivs av maskiner, utan främst av människor med förmågor som datorerna ännu inte har.

Långsiktigt blir vinnarna de som förmår att digitalisera det som kan automatiseras, och samtidigt utvecklar empatiska medarbetare för situationer där kunder och brukare vill möta andra människor – inte bara en bot, hur mänsklig den än kan låta.

 

Vill du ha ett bollplank för dina tankar om kompetensväxlingen? Kontakta någon av våra experter på Stratvise!

Lilian Klasson, lilian.klasson@stratvise.com

Andris Zvejnieks, andris.zvejnieks@stratvise.com

För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies

Read More