Alla engagerade ledares dag

Kollage_ELD

Så här engagerade var vi då vi torsdagen 17 maj firade den Engagerade ledarens dag på Stratvise!

Eftersom det saknas en temadag för alla ledare i kalendern, instiftade vi dagen förra året den 21 maj. Det var ett härligt vårväder och vi startade firandet med en förändringsövning på Engelbrektsplan, mitt i centrala Stockholm. Syftet var att vi ska reflektera över vilket motstånd det finns mot förändring hos de flesta av oss och hur lätt det är att återgå till det trygga tidigare agerandet, om vi får möjlighet!

Årets fokus är självklart digitaliseringen och när vi kom in från vårkvällen till våra lokaler, fick inspiration av välgörenhetsorganisationens, Shifo, engagerade VD, Rustam Nabiev, som berättade hur de ska bidra till att alla barn i hela värden blir vaccinerade. De utnämndes i slutet av 2015 till ”Digital inspirer of the year” av CIO Awards. Med sin senaste innovation MyChild Card, bidrar till ett mycket starkt engagerat ledarskap, liksom en tydlig strategi mot målet.

Därefter sporrades vi till att våga fler videos för såväl medarbetare som kunder! Det var experten på filmkommunikation, Christian Bagge, som tog oss med på möjligheternas resa, genom att visa hur enkelt vi kan göra ganska proffsiga filmer och vilka fantastiska verktyg som finns för detta, till inte alltför ohemula kostnader.

Vi diskuterade ledarfrågor, träffade nya kontakter och lät oss inspireras av varandra. Stratvise har genomfört en enkätundersökning under våren som bl a visar att mer än 90 % av de tillfrågade ledarna, tycker själva att de är engagerade – ett mycket positivt resultat. På frågan ”Vad är viktigast för att en ledare ska kunna vara engagerad?, välj tre alternativ, var det svar som flest svarande valde, 70 %, Ett starkt intresse för kunder, medarbetare och lönsamhet, därefter på delad andra plats, med 58%, kom Tillräckliga befogenheter och Balans i livet. Håller du med? Hör av dig till info@stratvise.com, så delar vi med oss av enkätsvaren.

Nu vill vi uppmana dig att också fira den engagerade ledarens dag! Lägg redan nu in en notering i kalendern för att högtidlighålla dagen, den 21 maj eller närmast efterföljade vardag, eftersom ledare ska vara lediga under helgerna – kanske genom att bjuda en engagerad ledare på fika eller genom att föreslå aktiviteter eller delta i våra övningar för att öka eller bibehålla entusiasmen hos ledare, så att även kunder, medarbetare och ägare kan bli motiverade!

Vi tyckte att torsdagkvällen var magisk. Så här skrev en av deltagarna till mig:” Ett stort tack till dig och ditt team på Stratvise för en fantastisk kväll! Jag beundrar er starka passion och är så tacksam över att få delta i detta tillsammans med er….”

Spara datumet, måndag den 22 maj 2017!

Varm vårhälsning från

Lilian och vännerna på Stratvise

För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies

Read More